top of page

4 FEB 2015

EE MUSIC TILL WHERE IS THE MUSIC? 

4 FEB 2015

EE MUSIC TILL WHERE IS THE MUSIC? 

10 MARS 2015

POLARPRISETS HEMSIDA 

Polarpristagarna för 2015 är ute! Evelyn Glennie och Emmylou Harris tar i år emot Polarpriset på Konserthuset i Stockholm i juni. Bra namn tycker vi! FIFTI har tillsammans med Trendmaze producerat innehållet till Polarprisets hemsida, klicka här och läs mer om samtliga Polarpristagare!

17 FEB 2015

LEDARSKAPSPROGRAM INOM MAKTEN ÖVER MUSIKEN

Makten Över Musiken utökar verksamheten med ytterligare ett mentorskapsprojekt. I mars 2015 lanseras Ledarskapsprogrammet, ett program för kvinnor med lång erfarenhet inom musikbranschen och vars kompetenser tydligt pekar mot chefsstolarna. 5 tunga namn inom musikbranschen, alla VDs, agerar mentorer under ett år till 5 stycken adepter. Ansökningsperioden för adepterna startar idag.

 

”Det är ju ingen hemlighet att det är mestadels män som sitter på ledande positioner inom den svenska musikindustrin, därför kändes det som ett självklart steg att addera Ledarskapsprogrammet till vårt existerande mentorskapsprojekt. Projektet vill involvera hela branschen i dessa frågor, som är grundläggande för en mer jämställd och modern musikbransch.”

 - Linn Delin & Elin Trogen, projektledare för Makten Över Musiken.

 

Makten Över Musiken presenterar idag stolt namnen på Ledarskapsprogrammets mentorer, vilka alla besitter en lång erfarenhet via sina befintliga VD-roller:

 

• Per Sundin, VD Universal Music AB

• Carl Pernow, VD Live Nation Norden

• Maria Molin Ljunggren, VD Capitol Music Group AB

• Patrik Sventelius, VD Sony/ATV Music Publishing

• Leif Blixten Henriksson, VD Blixten & Co

 

”För mig var det en självklarhet att tacka ja till att vara mentor och få vara en del av processen att skapa en mer jämställd bransch, det känns extremt viktigt inför framtiden. Jag tycker även att det är viktigt att männen tar del i detta arbete, som inte enbart är en kvinnofråga utan som i slutändan gynnar alla.”

  - Patrik Sventelius, VD Sony/ATV Music Publishing

 

Adepterna inom denna del av Makten Över Musiken ska alla ha en viss senioritet redan inom musikbranschen och ha siktet inställt på en VD-position. Parallellt med den individuella mentorrelationen tillkommer även en ledarskapsutbildning under året.

 

Projektet Makten Över Musiken startades 2012 av arrangörsföreningen Fritz’s Corner, mot bakgrund av snedfördelningen mellan könen på de ledande och kreativa positionerna inom musikbranschen. Programmet består idag av ett mentorskapsprogram för yngre kvinnor som vill utvecklas inom musikbranschen, ett seminarieprogram samt nu även Ledarskapsprogrammet som specifikt riktar in sig på VD-positionerna.

 

 

Idag kan vi presentera det senaste tillskottet av konferenspunkter för vinterfestivalen Where’s The Music?:  EE Music - Workshop, som presenteras i samarbete med organisationen Julie's Bicycle och den svenska partnern FIFTI. EE Music är den största energimedvetna kampanjen i musikhistorien någonsin. Workshopen är gratis och öppen för allmänheten men du måste registrera dig via Billetto.se och länka gärna direkt till eventsidan: https://billetto.se/fifti-ee-music

 

 

EE Music är den hittills största energimedvetna kampanjen inom musikbranschen, närvarande i sammanlagt 27 länder i form av evenemang centrerade omkring effektivare energiförbrukning. 

 

Workshopen i Norrköping presenteras av organisationen Julie’s Bicycle i samarbete med den svenska partnern FIFTI. Den innefattar:

 

- Praktiska råd omkring energiförbrukning och kostnadseffektivitet för konsertlokaler och eventlokaler

- Case studies från olika arenor runtom i Europa som visar de bästa sätten att spara energi och användandet av förnybar sådan. 

- Instruktion i hur man använder EE MUSICs IG-verktyg, speciellt framtagna för att hjälpa festivaler och arenor att beräkna sina utsläpp och på så sätt kontrollera miljöpåverkan och energiförbrukning på månads- och årsbasis. 

- Diskussioner med arrangörer och konsertställen om nya sätt att arbeta med energieffektivitet inom musikeventindustrin. 

 

EE MUSICs mål är att förändra musikeventindustrins inställning till energiförbrukning och att lansera nya, mer energisnåla arbetssätt.

 

Julie's Bicycle är en internationell välgörenhetsorganisation som bygger broar mellan hållbar miljö och kreativ näringsverksamhet. Deras vision är en kreativ gemenskap med hållbarhet i centrum och deras uppdrag är att förmedla kompetens, inspiration och resurser för att förverkliga detta. Julie's Bicycle grundades 2007 och arbetar för närvarande med över 1000 kulturorganisationer i Europa. Julie’s Bicycle erbjuder gratis onlineverktyg, forskning och skräddarsydd rådgivning för kreativa näringar och organisationer som vill mäta, kontrollera och minska sin miljöpåverkan. http://www.juliesbicycle.com

 

 

Luke Ramsay kommer leda EE Music - Workshop. Han är en associerad medlem av det Brittiska Institutet för Miljöbedömning och arbetar med miljöcertifiering av företag. Luke arbetar inom Julie's Bicycle sedan 2012.

 

 

Konferenspunkten är öppen för allmänheten och vill du gå registrerar du dig på länken nedan via Billetto.se: https://billetto.se/fifti-ee-music

4 FEB 2015

EE MUSIC TILL WHERE IS THE MUSIC? 

bottom of page